längtar till vardagen

ujuj, det är tur att det bara är jul en gång om året. julen innebär för min del: tredubbelt så mycket mat blandat med tio gånger större alkoholintag. jag behöver rehab och ordning på saker och ting. dock får rutinerna vänta tills nästa år. nystart? nejdå, bara en helrenovering av kropp och själ. en sund själ i en sund kropp.

imorgon kl 10.00 ska jag på arbetsintervju, det är ett stort steg till att få ordning och rutin i livet. att studera passar inte mig, iallafall inte i detta skede av mitt liv. förhoppningsvis så får jag jobbet, 81% natt och om jag passar för jobbet kan det leda till ett längre vikariat. wie.
   Honey är även planerad att komma ner hit till Kalmar. blir ypperligt att ha hund då jag kommer jobba natt. det ska bli mysigt att ha henne här.

aja, nu laddar jag för årets sista dag. det kommer vankas festligheter, god mat och dryck hos erica och macke. / frida

versus



Frida vs Lina
Julmatsätning
Vems mage har vuxit mest efter julbordet?

Frida: + 3 cm
Lina: + 2 cm

K.O

Frida vann knappt med 1 cm!



nu är det jul här i vårt hus..



Nu har Lina och jag gjort vår traditionella uppgift; klä granen.

God jul på er!

måndagskalas

jag och lina drog till eskil och tanken var att vi skulle spela nintendo och dricka. det slutade dock med bara dricka och juniortp. bidde en helnatt, jag kom hem fyra medans syster självklart tog tillfället i akt att få sova mellan två söta pojkar.


vilket flyt!



Vilket flyt man kan ha, wie.
till vadstena idag synes snart alla. / Frida

nattfix

härligt att vakna kl 01.00 av att man är så rosslig i halsen så att man inte får luft. Och nu är klockan 03.15, jag har knarkat halstabletter och druckit hostmedicin som jag slukar i mig en staropramen på helgerna. Men jag har fått saker gjort, jag har smörjt in mig med bodylotion, filat och målat naglarna (i tre lager!) och nu har jag filat fossingarna. nu blir det en klippning för dem med!




Sov gott allesammans!
// Lina

tidiga julklappar


Såklart man ska unna sig själv något under dessa högtider.

// Lina

vackra, vackra kvinnor



åh, dessa två kvinnor. Brigitte Bardot och Veronica Lake så förbannat snygga och vackra. jag har alltid inspirerats mer av de gamla skönheterna än dagens.

Min mormor säger det nog bäst:

"Filmstjärnorna då var inte så många på min tid, men de var otroligt vackra. Idag ser alla likadana ut och de är så otroligt smala.
Vet du varför alla modeller är så smala idag, Frida. Vet du det? Jo, för alla designers är bögar och de tycker om killar, därför vill de ha smala spensliga tjejer som ser ut som killar"


detta sa mormor till mig för tre år sedan, men jag kommer fortfarande ihåg det. det var så, ja klyftigt. det var hennes åsikt om dagens skönhetsideal. / Frida

ludd?


Stäng munnen ungar!

raggningsförsök 2

Lina: "Vet du att årets julklapp är en upplevelse"
Okänd man: "Jaså är det? Du ska få en av mig, en utforskningsexpedition"




// Lina


klassfest/fredagsdricka

dåså på det igen bara. gårdagens bilder:



Uteliv



Smirnoffen är redo att bli halvtom!

Lucia martyr



Så ja. I helgen blir det luciafirande i Linköping med Emy och Sofie. Gott som tusan. Och eftersom ingen känner mig väl i Linköping så ska jag flörta hejvilt. Dock är jag nog den sämsta charmören någonsin. Jag försöker först med ögonkontakt, det är mitt första steg, sen borde ju killar fatta att man vill kila stadigt för kvällen. Om jag gör bort mig så är inte skadan så stor heller. "Ähh jag kommer inte ihåg något jag var för full". Sedan går man och skäms över allt man gjorde som man "inte" kom ihåg att man gjorde. Natten går tunga fjät!

// Lina

torsdagsdricka



spontanfest hos erica och macke, tjoho./ frida

inatt jag drömde

Inatt drömde jag att min mormor kom hem till mig och började rensa hela huset på läppstift och läppglans.
Och när jag frågade varför så sa hon bara: "Det är djävulens påfund"

Ajaj stackars mormor.



// Lina

brainfreeze




                            ajaj, ätit för mycket glass för ihärdigt! frida
   

Bonde söker fru

                                             

Jag frågade min kära mor Lena, vad hon skulle göra om jag blev homosexuell och tog hem en flickvän.
"Ifall du gör det så ska du få hormoner!"

Ack, det är inte lätt för mödrar ibland.



// Lina

Jag blir sjuk!

idag spenderade som sagt med erica (ser du c:et?) och det var kalas, stackars erica sitter i samma sits som mig. sambo med en tvspelsnörd. varför gick jag hem? jonas har inte sagt et ord till mig sen jag kom hem och jag varit hemma i ca 40 minuter nu. han har ljudat orden jag älskar dig och skickat slängkyssar men det är inte samma sak! inte alls.

idag var jag på zeal tattoo och kollade in skissen på min tatuering. jag tror att den kommer bli kanon och väldigt unik. imorgon så sätts skapelsen i verket. har redan funderat på nästa och nästa efter den. det är farligt att tatuera sig! man blir beroende. jag blir sjuk på exakt samma sätt när jag är inne på blocket och kikar på alla dessa hundar som behöver omplaceras om jag kunde så skulle jag ta hand om allihop. / Frida

jag kommer förmodligen att sluta som denna präktiga och läckra dam, hoppas, hoppas, hoppas!


har jag varit en struts i mitt tidigare liv?

                                                           
Jag gillar verkligen inte att jag har börjat få ont i halsen och samtidigt så drar komvux i mig från alla håll. Jag måste lämna in dittan och dattan, helst redan imorgon. Dock är jag en sådan som inte kan hantera stress alls. Jag oroar mig inte heller på grund av att min livsfilosofi är: allting ordnar sig - alltid på något sätt. Det jag gör istället är att stoppa huvudet i sanden som en struts och hoppas på att vinden har vänt när jag väl vågar ta upp mitt fula tryne ur sanden (i detta fall så är sanden mitt duntäcke). Annars är jag en hejare på bortförklaringar, synd bara att när de väl avslöjas så kan jag och tyvärr inte strutsar heller flyga. Så vi står snällt kvar där med huvudet i sanden tills vi blir avslöjade.

// Lina

Satan!

De elva satanistiska regler:

1. Ge inga åsikter eller råd utan att vara tillfrågad.
2. Prata inte om dina bekymmer inför andra om du inte är säker på att de vill höra dem.

3. När du är i annans tillhåll, visa honom respekt annars: gå inte dit.

4. Om en gäst i ditt tillhåll irriterar dig, visa honom ingen barmhärtighet eller nåd.

5. Gör inga sexuella närmanden om du inte fått någon parningssignal.

6. Ta inte det som inte tillhör dig såvida det inte är en börda för den andre personen och han ber att bli lättad ifrån den.

7. Erkänn magins makt om du använt den framgångsrikt för att uppnå dina önskningar. Om du förnekar magins makt efter att ha använt den med framgång, förlorar du allt du uppnått.

8. Klaga inte på någonting vilket du själv inte behöver underkasta dig.

9. Skada inte små barn.

10. Döda inte icke-mänskliga djur om du inte inte blir attackerad eller för föda.

11. När du befinner dig på öppet territorium, stör ingen. Om någon stör dig, be honom sluta. Slutar han inte, eliminera honom.


tatuering

dagen d närmar sig. Zannie tatueraren ringde förut och jag blev som is. trodde att tiden skulle flyttas längre fram i tiden, men nu ändrade hon så jag fick komma tidigare på torsdag. wie!
prick 11 ska jag vara där, fast om jag känner mig själv rätt så kommer jag antagligen stå utanför redan kvart i elva med fjärilar i magen och trampande, nervösa, spaghetti ben. jag antar att vi bara kommer att göra konturerna det ska ju bli en hel del skuggor och så ska den ju täcka hela överarmen. men jisses vad spännande. har velat göra denna tatuering i snart 18 månader och väntat på denna dag i snart tre(!) månader.

imorgon ska jag och bästaste erika leka, som bara vi kan! bästa människan att fördriva tiden med. det blir en tripp till skolan på morgonen först och så hade jag tänkt göra en riktig och noga lägenhetsstädning. började lite smått ikväll med att rensa ibland alla mina toalettsaker och torka sminkväskan, rengöra sminkgrejer och sortera jonas toa tidningar. så inom två dagar ska denna lägenhet vara nästintill klinisk ren.
fixade även till alla mina hårförlängningsgrejer, sydde dit en svart och en ljus hårträns på flera clips. sedan blir det nog att jag sätter i och fixar det imorgon.

hittade riktigt mycket roliga grejer till håret som jag ska testa på shock.se och så hade de VITA slingor. det har jag letat efter och så är jag sugen på en röd och så ska jag köpa en burk med silverschampo. föreslog att jag och jonas ska skicka efter ifrån den efter jul då vi förhoppningsvis kan unna oss något.

har snabbt som blixten gjort iordning min önskelista, måste lära mig det här med att arrangera bilder! så är det när man är färsking med att ha blogg. väl mött, Frida


örongodis!

rolling stones - mother's little helper

Mobbning

Nu tycker jag att jag har fått lite dåligt rykte på den här bloggen.
Ja jag är trög och jag har smakat öronvax. Men som tur är finns det alltid värre exempel:
"Hörredu Lina om du färgar håret brunt så kommer du säkert höja ditt IQ med 300!"
Jag kanske borde överväga en brun hårfärg för att bli en av de smartaste personerna i världen.
(På grund av integriteten så avslöjar jag inte namnet på vem som uttalade denna groda)


// Lina

oense

Lina säger:
hey
frida green säger:
lina, I pressume?
Lina säger:
yes it's Green, Lina Green
Lina säger:
bond tema?
frida green säger:
öhm, det där är väl inget bond tema jag körde med?
Lina säger:
jo
Lina säger:
de säger ju så
Lina säger:
Mr bond I pressume?
frida green säger:
dr, Livingstone, I pressume?
Lina säger:
va fan
Lina säger:
vem är livingstone?
frida green säger:
haha
Lina säger:
men jag är nästan helt säker på att de säger så i NÅN bondfilm med
frida green säger:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Livingstone
frida green säger:
haha nä?

Hiss eller diss?

            

Hiss eller diss på hippiestilen?

millencolin

bidde en himlans massa pics. laddar upp dessa två partyprinsessor!
cheers / frida


Kalmar är en minst sagt härlig stad


Dagens mening

"Han hade stor kuk men fan ingen stake!"
// Lina

byxer

egentligen så har jag så mycket byxor att jag kan ge bort hälften och ändå fylla en hel hylla i garderoben. har blivit många byxor nu sen cheap monday och butiker som gina och bikbok började sälja billiga och snygga jeans. men har hittat ett par som jag blivit kär i!
jag har ett par kornblå cheap monday som jag aldrig använder för att jag har så svårt att få något att passa ihop med de byxorna. får bara gå med en svart t-shirt tycker det blir för skrikigt annars. men då kan man undra ifall det är någon idé att jag köper dessa? gillar dock rött och mönstret! / Frida



lussebak

dåså, då har sis tagit sig hit till kalmar. jonas tycker att vi är värre när vi är tillsammans.

bidde dags att baka lussebullar, linas och mina är det 30 russin i varje bulle. mumma! dock är jag glutenallergiker och det smakar tyvärr inte likadant, plus att jag glömde att de skulle jäsa en omgång till. bakning är inget vidare, jag är faktiskt duktig på att laga mat, men bakning är så tråkigt. jäsa och vänta, jäsa och vänta. in i ugnen och sen, ja då är det klart. är mer för glass än bakverk och mjuka kakor.

(visst ser bullarna ut som väldigt stora kroketter på den första bilden?)


Gåtan är löst

                                                       

frida green säger:
vad ful, varför rymde han med en sån?
frida green säger:
men trodde du det var en ubåt? jag har alltid trott att det var en sorts fisk.
lina säger:
ja det undrar jag med.
lina säger:
jag trodde verkligen det var en ubåt!

Brevväxling om en annons på blocket.

Ang. annonsen: http://www.blocket.se/vi/19041718.htm

Från: [email protected]
Till: [email protected]

Hej.Jag är intresserad av sexlitteraturen. Men jag måste fråga, varför säljer du dem?
Fick du inget bättre sexliv av dem? Eller är du värsta sexguden nu?


Från: [email protected]
Till: [email protected]


Hej ! LoL... nja, jo om den andre hade bara vågat provat nytt eller get mig lov att exprimentera hade de nog varit kanon.
Böckerna är faktiskt bra men ingen nytta tack var den andre delen i leken :-( /Nina


Från: [email protected]
Till: [email protected]


Jag känner en kille som är villig att prova. Victor heter han, stor kuk
och är sugen på det mesta. Vill du hans nummer?


Från: [email protected]
Till: [email protected]


Nä, de e nog ingen bra ide / Nina


// Lina


Dagens skämt

Den lilla fisken och mamma fisk var ute och simmade.
Plötsligt kom en Wobbler farande förbi.
"Oj vad var det där?" frågade den lilla fisken.
"Det var kvinnan din pappa rymde med", svarade mamma fisk.

Jag fattar inte det här skämtet. Vad är en Wobbler? Är det en ubåt?






//Lina

sugen?!??!!



en sådan här t-shirt ska mitt barn ha, helt klart!

/ Frida

smiley!



så himla härligt svullet, känns som om jag har en portion snus i munnen. / Frida

imorgon

ja, imorgon den 4:e dec så kommer sis hit till kälmae. som tur är så har jag omtenta (ironi) i anatomi så jag kan visa lina att det inte finns en muskel som heter tyrannosaorus rex.
idag spenderas dagen hemma med en eländig förkylning som grädde på moset. (moset är i detta fall magkatarr.)

på fredag så kommer det hopas med folk här i lägenheten som ska kika på Millencolin på Palace. sedan så ska syster och två hetsiga halvdvärgar sova här.

förutom att ha tentahets och ångest för skolan så har jag haft den eländigaste tiden i mitt liv. jag skulle tatuera mig fre den 28:e nov, tatueraren blev sjuk. så tatueringen blir av den 11:e dec istället och andra sittningen blir inte förrän 19:e januari (!).
som tröst till förseningen av tatueringen var jag och piercade en smiley. tänkte att jag kunde gå runt med den så länge som en tröst, men då måste jag ha ett läksmycke i 6 veckor så den syns inte plus att Jonas hoppas att den aldrig kommer synas. "Den mest efterblivnaste piercingen som fanns gjorde hon!"

längtar bara till den 18:e dec då juluppehållet börjar och jag ska fläska på med julskinka, sill och choklad!

/ Frida




 

sommaren 2008



både min pappa och jonas mamma firade 50 år iår och det firades med en tripp till Smögen och en tripp till Gotland under medeltidsveckan.
blir nog så att vi åker nästa år igen, var så vackert och mysigt.

bjussar på en del bilder från resan:




/ Frida

frida lurade lina att...

smaka sitt öronvax för att det enligt henne smakade underbart. (Denna borde också finnas under kategorin: linas mindre kloka stunder)

jag ska måla hela världen, lilla mamma.



min syster, hon kan måla hon


/ Friida

anatomikunnig

Jag läser till friskvårdspedagog och hade nyss tenta i anatomi, dagen innan tenta utspelade sig denna konversation mellan lina och mig på msn:

frida green säger:
jag skulle förklara musklerna för jonas (min pojkvän). och då läste jag upp alla

lina säger:
aha

frida green säger:
jonas frågade vart muskeln tyrannosaurus rex sitter

lina säger:
finns det en sån muskel som heter så? '

frida green säger:
hahaha neeeeeeeeeej

lina säger:
tänkte väl det

lina säger:
haha

frida green säger:
herregud!


/ Frida

raggningsförsök

Location: Kåren, Kalmar

Kille i rosa skjorta: "Ska du gå redan? Kan vi inte dansa lite?"
Lina: "Nej men de andra ska gå och jag hittar inte tillbaks härifrån."
Kille i rosa skjorta: "Men följ med och dansa, jag bor bara 500 meter härifrån, du får sova hos mig."
Lina: "Ehh jag vill inte ha sex med dig."
Kille i rosa skjorta: "Jamen du får ju frukost!"





// Lina

16 år sedan


gratis är gott

Klockan 23.09 en söndag kväll "Vi har en liter vodka. Fest?"
Jag måste säga det, mitt mest romantiska sms någonsin, jag kapitulerade och föll som en fura. Jag försökte stå emot mina drifter men jag har en dålig karaktär och saker som är gratis tackar man inte nej till - den oskrivna regeln. Kan ju säga att flaskan tog slut och att vara onykter en måndagsmorgon två timmar innan skolan är inte godtagbart, därför struntar man i skolan och äter chips till frukost.
Mamma Lenas utskällning: "För fan Lina är du fjorton på nytt eller, du borde skaffa dig en karl som kan banka vett i dig"!
Mitt snuskiga svar syftade på banka och vett. Sedan dess har hon inte pratat med mig.
Peace out! // Lina

detta gör mig glad



http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article3894852.ab

/ Frida

finally

Dåså, då var det dags för vår blogg att äntligen öppnas. Denna blogg har noga övervägts innan, idén att vi skulle blogga tillsammans kom tidigare i år och nu är det som bekant den 1:a dec.


Till namnet, stonesgoddess. Vi är uppvuxna med bandet Rolling Stones och kan en hel del om bandet i sig. Som sagt den riktiga Stones Goddess är dock Anita Pallenberg . Italiensk fotomodell som dejtade Brian Jones, Keith Richards och så hade hon även en kort fling med Mick Jagger. Hon har haft ett stort inflytande på the Stones och sjunger i bakgrunden i låten sympathy of the devil. (kuriosa)


Till bloggens två ägare; Lina och Frida Green. Enäggstvillingar, bosatta 30 mil ifrån varann, varandras personliga motsvarigheter men lika till utseende. Vilket kan skapa olika sorters intressanta konflikter. Frida är 12 minuter äldre, poängteras ofta, men hon har tagit på sig en storasyster roll. Kan informera att när Frida var sjuk från skolan hade lina aldrig läxor samt så ringde hon hem vareviga dag och frågade när bussen gick.


Lina Green är den spontana och galna delen i denna duo. Lina tycker om att skämma ut sin syster genom att tuta med bilen på killar och sedan gömma sig snabbt som attan . Detta tycker Frida är oerhört pinsamt som blir som ett stoppljus.

 

Vi kommer skriva om det mesta, dock så har vi kommit överens om att inte dela med oss av irriterande och vidrig självömkan som alla duschas i någon gång ibland. Fast det är fritt fram att hacka på varann genom pinsamma avslöjanden och berättelser. Trevlig, smaskig läsning.

 

Skåda syskonbråk i skriven form, hälsningar Frida och Lina

(bloggen är under konstruktion)




RSS 2.0