tatueringen








bilden av mig


en metalbrud med traderaberoende med en förkärlek till rosa saker och ett shopping begär som bör stillas innan det går illa. Beroende av cigaretter, godis och labello pearl and shine. stones och harrypotter nörd som inte är blyg för att erkänna att hon läst harry potter böckerna 6(!) gånger om (ja, alla sju). Blir rastlös av att titta på film men hävdar bestämt att Moulin Rouge är den bästa filmen, trots att hon aldrig sett hela. Njuter av ett prydligt hem och pasta. Har nyligen blivit förälskad i vitt vin i mängder och musik av hårdare slag. Fick för första gången ett förmaningstal av min mor gällande piercingar och tatueringar (det finns en gräns för alla, tydligen.) Mycket intresserad av psykologi och hade velat bli psykolog om inte ett uselt betyg stod i vägen. Avskyr techno och dance musik men dansar gärna till det. Gnisslar tänderna till förbannelse på nätterna till min sambos förtret. Skriver i jobbansökningar att jag joggar och håller på med yoga, vilket är ljug. Självdestruktiv. Empatisk. Sover alldeles för mycket och längtar efter att bli mamma en dag. Ljuger för mig själv i min matdagbok, behöver inte skriva upp ett halv kilo godis. det betraktas som luft. Har hög smärttröskel men är ändå rädd för smärta. Behöver oerhört mycket bekräftelse och frågar Jonas minst 3 ggr om dagen ifall ha fortfarande älskar mig. Måste se ett program om det står; känsliga tittare varnas. kan inte låta bli. En mammagris. Anser själv att hon är allmänbildad. Flygrädd, hundmänniska.
Nog om mig.

/Frida

Sambolivet

Eftermiddag:

Jonas drar kundvagnen på coop, jag går bredvid och plockar. Vi närmar oss kassan.

J: Ska du ha något mer?
F: Nej, nu har vi handlat allt.
J: Säkert att du inte vill ha något gott att äta ikväll?

(Vagnen innehåller mat, en påse chips till jonas och en dricka till han, inget gott till mig alltså)

F:Nej, jag ska inte ha något.

(Jag jublar inombords, fy fan vilken bra självdiscilpin jag har. jag behöver aldrig mer godis! Svävar fram till kassan och fnyser åt godiset och chokladen som finns runt kassan för att lura stackare att köpa på sig onödiga saker. Men inte jag, hah mig lurar ni inte!)

Kväll:

F: Jag är sugen på något sött.
J: Jag frågade ju om du ville ha något!!?!?
F:Men jag var inte sugen då, kan du gå till macken och köpa en chockladbit åt mig?

Efter en stund tjatande, beger sig sedan Jonas till macken.

Tack för att du finns min älskade sambo, trots att du får stå ut med min galenskaper. / Frida







Stoltheten raseras

"Hej, förlåt att jag glömde ringa igår"

"Ingen fara, jag hade andra saker att göra"
Översättning: Du förstörde hela min kväll

"Men är det säkert, känner mig dum"

"Nejdå, jag satt och kollade på ett bra program"
Översättning: Och funderade på att hugga av dina armar och köra dig i en köttkvarn och klafsa i färsen sedan.

Nej jag är absolut inte långsint, eller i varje fall så nämner jag inte att jag är sur. Lika bra att tänka en del saker istället för att säga dem.

Vid 12 idag börjar min resa mot Göteborg åter igen.
Hej då östgötar!


// Lina

uppdatering:


jag svävar fortfarande på rosa, mjuka moln... /F





men, oj!


antingen är jag redigt trött i kombination med att vargtimman snart är till enda. men jag slogs plötsligt av en tanke, en underbar tanke. JAG ÄR LYCKLIG!

jag har en förträffligt bra pojkvän, en söt liten vovve, en fin lägenhet, min underbaraste erica (puss på dig), min älskade tvillingsyster, min MAMMA (mamma är bäst!), ett bra jobb (:pengar!), framtidsplaner, finfina vänner, svärföräldrar man bara kan drömma om och ett gymkort som jag ska (host) ska börja utnyttja inom en snar framtid.

Nä, nu ska jag ta mig en kopp kaffe, jag hoppas dock att denna lyckliga känsla kommer infinna sig en tid framöver. /F


3 - 5 am

jag befinner mig på jobbet, mitt sista, tredje(!) nattpass. tre nätter i rad är mastigt, det må jag säga. nu är klockan slagen tre, den värsta tiden är framför mig, vargtimmen.

"Vargtimmen kallas den tid innan gryningen som infaller ungefär 03.00 - 05.00 och då kroppens aktivitet är som lägst. Blodets halt av hormonet melatonin är som högst, kroppstemperaturen och blodtrycket sjunker till dygnets lägsta nivåer och ämnesomsättningen går ner.

Vargtimmen är nattens sista timmar på dygnet, precis innan dagsljuset återvänder. I folktron är vargtimmen dygnets svåraste timmar. Det påstås att det föds fler barn under dessa timmar än på resten utav dygnet. Likaså sägs det att fler också dör under dessa timmar. Vidare tror man att det är under dessa timmar vi plågas utav våra värsta mardrömmar, och att den sömnlöse vid samma tidpunkt upplever svår ångest."


Tack för mig, åter kl 5.00.

 

ps. tanken med detta inlägg var att det skulle innehålla en rolig poäng ang. vargtimmen och mitt jobb. Men troligen gör vargtimmen mig helt fantasilös och handlingsförlamad.

 

ps 2. eller så skyller jag min otroligt dåliga skrivarförmåga på det. / Frida

 

 


stolthet och fördom

jaha, mobilen jäveln är helt tyst. inte ens en suck ifrån den. Två, ja TVÅ stycken sa att de kanske skulle ringa idag. Men har de det? Nej! Jag är så töntig när jag väntar på samtal. Först så tittar jag på den var och varannan minut. Sedan så blir jag sur och lämnar den under mitt täcke, sätter den på ljudlös, lägger också en kudde över och som grädden på moset, stänger dörren. "Haha nu kan de allt ringa idioterna, jag kommer ändå inte svara, rätt åt er!"
 Jag lyckas sysselsätta mig i kanske 15 minuter med annat. Det lustiga är att jag på något sätt hör min ringsignal ringa i öronen. Nej den ligger i min säng, på ljudlös nej det ringer inte. Springer upp och kollar för säkerhets skull, man vet ju aldrig, kanske kanske glömde jag att sätta den på ljudlös och att det hörs ända ner till nedervåningen.
Tar upp den, nej inga missade samtal. Fan!

Va? Ska jag ringa?

Nej?

De får väl skylla sig själva.

Ett sms kan jag sträcka mig till..

Nej, skit i idioterna.

Fan om de ringer nu.

Då kommer jag inte svara..

Eller kanske svara och lägga på i örat och stänga av mobilen?

Nej jag ska inte ringa? De skulle ju...

suck, kommer bli en lång natt...


// Lina

måste bara skryta

mitt senaste fynd på guldgruvan;

vem vill inte ha en rosa david bowie med turkos ögonskugga? :D / Frida

syster duktig

jaha, då sitter jag i personalrummet med  laptopen i knät. jobbar natt hela helgen. jonas tog hunden och rymde hem till sina föräldrar. jag gillar mitt jobb, oftast. jag hinner göra de saker jag inte hinner eller prioriterar att göra hemma. t.ex. plocka ögonbrynen, måla naglarna, skicka vinnarmejl till de som vunnit mina auktioner på tradera, sitta i timtal och leta fynd på tradera (wie), skriva veckomenyer med tillhörande inköpslista (det ni!), kolla och sukta på kläder, läsa igenom en hel del bloggar, läsa alla(!) anvisningar om hur man får en platt mage, lösa korsord och sudoku (sjukt underskattat), kolla på film, vilket jag är för rastlös för att göra hemma, filofisera, skriva lönerapport, möblera och dekorera mitt hem i fantasin. allt detta gör jag och får betalt. :D
fast om det händer något så är jag fit for fight. så det så men ibland kan det vara lite långtråkigt när jag redan har gjort allt detta flera ggr. :S någon annan som jobbar natt som har liknande jobb som jag? ska vi underhålla varann? :) / Frida

åhh, suck, stön

Jag är helt kär i nostalgiprylar. nostalgica.se.

Dessa rara saker kan man köpa på ovanstående internetadress!


Cytologprov

När man närmar sig åldern 22 år så får man ta ett cytologprov hos sin gynekolog för att se ifall man har cellförändringar "där nere". Iallafall, jag sätter mig i stolen och hon delger mig att hon ska detta prov och sedan utbrister hon:
"Andra tjejer har inte skrämt dig med detta prov va?"
"Ehh va?"
"Ja att det gör ont och så vidare"
Där satt jag med öppen mun och kände att hela jag blev nervös. Jag kunde känna att svettdroppar bildades i pannan.
Sedan så försvann hennes ansikte nedanför mina ben. Och jag väntade..
"Så nu har jag tagit cytologprovet.."
VA? Jag trodde ju att jag skulle få vrida mig i smärtor. Men icke..
Efter undersökningen så sa hon att jag skulle få ett brev BARA om det var cellförändringar, alltså livmoderscancer.
Och vad dök upp i brevlådan idag? Jo ett brev ifrån just gynekologen.
SHIT! Jag är för ung för att dö ju!
Öppnar kuvertet...
Ditt cytologprov var helt NORMALT!

puh..



// Lina


utmaning var det ja

http://lifeofe.blogg.se/

Denna blogg blev utmanad, trodde utmaningar bara skeddei bildagboksvärlden men den sker även här bland bloggarna!

Utmaningen:
Regler:

- Gå in i mappen Mina Bilder.
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i din mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen. Denna hoppar jag av den anledningen att jag inte känner sex stycken bloggare. :(


Dett var den sjätte bilden i den sjätte mappen. Bild av min älskling i början när vi träffades, vi hade valpar hemma, Frodo, Flora och Fonda. Tror det är endra gången Jonas är på besök hemma hos min mor och far. Det var en fin tid det och valparna var underbart söta. De är nu över ett år och bor i fina hem och jag bor numera  Kalmar med min Jonas.
/ Frida

Grattis Kalmar!

http://www.kvp.se/nyheter/1.1455287/han-vann-pizza-sm-med-en-strutspizza

ett givande samtal

- R a z - säger:

Levande ljus, en tub glidmedel & en hög serie-böcker? va säger du?

lina säger:

haha vad ska du med serieböckerna till?

- R a z - säger:

Det kan du ta o klura på

lina säger:

snusk säkert

- R a z - säger:

Oh ja!

lina säger:

med serie tidningar

lina säger:

din sjuke jävel!

lina säger:

bara för att du tänder på kajsa anka

- R a z - säger:

vem vet?

- R a z -  säger:

Du liknar Kajsa Anka lite

lina säger:

det tar jag som en komplimang

Vem sa att romantiken är död?

PS. Måste bara påpeka att detta samtal inte innehåller på några sätt inslag av ironi eller dålig humor. Seriöst! Allvarligt snack.


// Lina


Bogsering

Jaha imorse så skulle jag åkt till Motala och haft muntligt prov i ekonomisk politik, men på ett vänster kändes det inte bra så jag sa till läraren att jag var "sjuk". Men tur var väl det? Jo för vad hände med min röda fara?
Den dog mitt på riksväg 50!
Så för första gången i mitt liv har jag blivit bogserad. Det kändes lite annorlunda att bli dragen av en annan bil med bara ett snöre, och att svänga, herreminje så svårt. Och att parkera en bil med hjälp av dragkraft från mig och min käre far var ett tungt jobb.

Suck, någon som vill köpa en bil? Den är väldigt billig just nu.


// Lina

suga på örat?

http://www.expressen.se/mode/1.1451819/det-hanger-pa-orat

nattshopping

sitter på jobbet och dricker kaffe och lyssnar till timmerstockar från två håll. tvn, fungerar inte men som tur är har jag internet inatt på jobbet. älskade, finaste jonas lånade ut sin dator. vi älskar varann så. tihi. köpgalen som jag är så kikade jag runt på tradera (vad annars?) hittade dessa! Ska vi dela sis? pax för den högra! / Frida


måtte ha!



De här vackra skapelserna är av märket Derriere La Porte. Jag är helt förälskad i deras plåtburkar och plåtaskar. Brödlådan skulle passa ypperligt i vårat kök och det rosa smyckeskrinet är ju gudomligt! Tänk att få ha sina smycken i den, vilken lyx och vilken ordning jag skulle få på mina smycken, Frida


vardagstjafs


Jonas sitter och mumsar på chips. Säger med munnen full med chips:

J: Älskling, de här chipsen är ju bra för dig. De kan du äta!
F: Va, varför är de bra för mig?
J: Ja, de är inte så mycket fett i dom.
F: Påstår du att jag är tjock?
J: Nej, men du tjatar ju om kaloriinnehåll och så.

En vanlig missuppfattning emellan Jonas och mig. Jag pratar om att jag inte ska äta sådant som det är mycket fett i, men HAN ska inte påpeka sådant. Då håller han med mig delvis anser jag. Och om jag mot förmodan skulle äta chips så ska det banne mig vara de fetaste chipsen som går att få tag på som jag ska doppa i margarin. Om jag ska äta fett då får det vara riktigt fett! Det är ingen idé att gå och äta nyttiga chips? Om man ska äta chips så är det just för att man vill ha något onyttigt? Eller? Marias pojkvän Jonas (ja, våra pojkvänner har samma namn) gick bärsärkagång på McDonalds tidigt en morgon för att de inte serverade en cheeseburgare till honom. Det var nämligen frukost som gällde på det McDonaldset. McBagel, McMacka eller allat vad det nu heter. Här äts minsann inga halvblessyrer, ska det vara onyttig så ska det va!

Det är min guldkant i vardagen! hah! / Frida

Citat

Idag satt jag på toaletten och utförde mina behov (det är helt normalt inget att skämmas för). På toaletten har vi en sådan där bok som heter damrummet. Är det någon som missat de böckerna? Det finns olika, till exempel dassrummet och liknande. Iallafall medans jag sitter där så kommer jag fram till tänkvärda citat. Jag fastnade på en:
"Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har."
Så där satt jag, men byxorna nere och filofisera.
Bra start på dagen!
Thumbs up!



// Lina

shopping



jag och erica drog iväg på shopping. rusta och ikea. en mycket angenäm dag, saknat min pulla.

första stoppet blev rusta efter en fuling i lindsdal, ja vi åkte fel. nyinflyttade kalmarbor, eller räknas man som nyinflyttad när man har bott här i ett år?
aja, framme vid rusta jag skulle icke ha en korg, men som tur var tog erica en korg för den blev full efter ett tag. det inhandlades tavlor, schampoo, duschcreme, deo. när vi hade kommit halvvägs i vårat hamstrande så lade jag fram den briljanta idén att köpa två kaffekoppar i olika färger så man vet vilken som var ens egen.

- hehe, inte för att vi har öh, ehm... bakteriebesvär.

bacillskräck var självklart det ordet jag letade efter. men detta är ju också användbart.

till slut kom vi till ikea! vi skulle köpa det som föll en in, som tur var skrev jag en lista innan. det är alltid bra att veta vad man bör falla sig in att köpa. sicken härlig runda vi gjorde. ingen brådska, inspiration, kaffe och självklart inhandlade saker. dock blev det bara en grej som jag tog ifrån min lista. skulle ha köpt lampor, men det är det enda ikea har dåligt av, fönsterlampor. ska det vara så svårt?

åhåjaja, imorgon ska jag städa, städa och få upp mina nya grejer samt så ska jag organisera i våra garderober där det mesta bara är inslängt. sedan ska jag ge mig på symaskinen. hoppas det fortlöper väl. sedan var det möte med jobbet, hoppas jag kommer upp. kl 9.00 ska jag vara där. sedan vill jag hinna gå till gymmet. får se vad det blir det är alltif bra att ha en massa saker inplanerade, så man vetv ad man borde göra, men oftast inte gör. suck. gymmet ska dock bli av!

/ Frida


nitaaar




Jag vet att varenda tjej med koll har haft denna uppe på sin blogg. Men jag vill verkligen ha denna. Fast jag är inte så oerhört förtjust i guld. Jag har knappt några pengar denna månad så jag kanske styr ihop något sådant här. / Frida

bortförklaringar

Du har försovit dig, du vaknar av jobbet som ringer på din telefon, vad gör man?

  • Den klassiska, ont i mage/huvud/rygg
  • Förneka att du ska jobba idag eller förneka att du ens har ett jobb.
  • Du såg en kändis du var tvungen att följa efter (det bör vara en person som är känd för den du pratar med)
  • "Jag fick otroliga tvångstankar och kunde inte gå på sprickorna i asfalten"
  • Du blev totalt handlingsförlamad; kunde inte öppna dörren t.ex.
  • En uteliggare blockerade dörren.
  • Lokal översvämning.
  • Bortrövad av utomjordingar/nazizter/möhippa/terroristgrupp
  • Hänvisa till din assistent.
Jag har faktiskt använt en av dessa förutom den klassiska. Gissa vilken! / Frida

RSS 2.0